שאלות:
- האם הממצאים של הבדיקות מצדיקים את האבחנה, האם עליך לעבור בדיקות והדמיות נוספות. איזה?
- מה לדעתו האבחנה? האם לצורך כך צריך ביופסיה? אם כן ביופסיה מחט או ביופסיה פתוחה ? מאחר וזו פעולה פולשנית – מה “עלות תועלת” בתוצאותיה?
- האם יש חשיבות למקור הגרורה? האם יש חשיבות לסוג הטיפול שהצליח בגידול הראשוני והגיב לטיפול לגבי הטיפול בגרורה זו (למשל טיפול הורמונאלי)? או שמעצם ההתנקות שלה מגידול הראשוני היא שינתה כבר את ה”התנהגות”?
- האם יש הבדל בין גרורה אחת לאחרת? האם לאור ה –CT שבוצע קימות גרורות נוספות?
- מה הטיפול לדעתו המומלץ לבעיה חסרונות ויתרונות הטיפול בכמה מטרות עיקריות:
- להקל את הכאב העצום.
- לשמור על העצם ולדאוג שתתפקד (שלא יקרה שוב שתעקמי אותה למשל כמו שקרה לך).
- שלא יתפשט למוקדים נוספים.
- האם העצם נחלשת כתוצאה מכך? אם כן – יש סכנה לשברים? או תופעות נוספות כמו זליגת סידן לדם? איך מטפלים בכך?
- לכל טיפול שמרני שיומלץ ע”י הרופא כדאי לשאול – בתוך כמה זמן מתחילת הטיפול אפשר לדעת אם ישנה תגובה?
- ניתוח: האם יש צורך בניתוח במקרה שלי? האם ניתוח יכול למגר את הבעיה? האם ניתוח יוכל לפתור את הכאב העצום? (לציין שאת בקושי הולכת), האם ניתוח ימנע שבר במקום? אם כן מה הקף הניתוח? מה אחוזי ההצלחה? כמה זמן זה אורך? כמה ניתוחים כאלו הרופא ביצע?
- טיפולים אחרים: איזה טיפולים נוספים קיימים המתאימים לתת מענה לבעיה הספציפית שלי? לרבות תרופות ניסיוניות, ביולוגיות, טכנולוגיה מתקדמת וכל מה שקיים נכון להיום בעולם כולו.
- לבקש להרחיב על הניסיון בהם, משך זמן הטיפול, יתרונות וחסרונות והאם יינתנו כטיפול משלים לטיפול הקונבנציונאלי או במקום הטיפול .
- האם לאחר הטיפול אצטרך טיפולי המשך, תרופות, מעקב וכ’ו – איזה? כל כמה זמן? האם כדאי לשלב תוספים/ויטמינים או לבצע שינוי בתזונה? מה לגבי הליכה ממושכת או התעמלות?
- לציין מה רופאה אחרת המליצה (שימוש עם בונפוס בבליעה) ולשמוע את דעתו על כך.
- אדמיניסטרציה : – הפניה לבדיקות נוספות במידת הצורך, מרשמים לתרופות, טלפונים להתקשרות, לוודא מתי צריך לבוא שוב, באיזה מקרה צריך לדווח וכיצד? מכתב לרופאה מטפלת .